Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

8 İlden 160 Öğrenci Çanakkale’yi Ziyaret Ediyor

8 İlden 160 Öğrenci Çanakkale’yi Ziyaret Ediyor
REKLAM ALANI
09.04.2021
A+
A-

8 İlden 160 Öğrenci Çanakkale’yi Ziyaret Ediyor

8 İlden 160 Öğrenci Çanakkale’yi Ziyaret Ediyor

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, ‘Yarın Çok Genç Olacak’ projesi kapsamında, 8 ilden gelen 160 öğrenci, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı gezip, şehitlikleri ziyaret etti.

T.C. İçişleri Bakanlığı  tarafından yürütülen, ‘Yarın Çok Geç olacak’ projesi kapsamında 8 ilden 15-18 yaş arası 160 öğrenci, Çanakkale’ye geldi. Proje kapsamında Adana, Ağrı, Batman, Ardahan, Iğdır, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak’tan gelen öğrenciler, Eceabat ilçesindeki konuk evinde konakladı. Öğrenciler, sabah ilk olarak Kilitbahir köyündeki Namazgah Tabyası ve ardından Rumeli Mecidiye Tabyası’nı ziyaret etti. Daha sonra Şahindere Şehitliği’ne geçen öğrenciler burada alan kılavuzları tarafından bilgilendirildi. Ziyaretten sonra Hisarlıktepe’de bulunan Çanakkale Şehitler Abidesi’ne gelen 160 kişilik grup, temsili şehitlikte dua etti. Konuk öğrenciler, ziyaret kapsamında tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez’in hazırladığı tarih atölyesine de katıldı. Oyuncu Ahmet Yenilmez, ‘Ahmet Yenilmez ile Tarih Atölyesi’yle Tarihi Alanı ve şehitlikleri gezen öğrencilere, 106 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: www.icisleri.gov.tr/8-ilden

REKLAM ALANI