Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

“20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”

“20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”
REKLAM ALANI
29.01.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”
28.01.2023

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

“20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biz 20 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Her şehrimiz gibi, Denizlimiz de bu eser ve hizmet siyasetinin en yakın şahididir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Çevre Yolu 2. Kısım ve Honaz Tüneli, TOKİ 1449 Konut 50 Dükkân, Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Buradaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın, hasretin ardından bir kez daha Denizli’de olduğunu söyledi.

“Denizli’yi özlemişiz ama yol boyu baktım ki Denizli de bizi özlemiş. Şehre ayak bastığımız andan itibaren gösterdiğiniz muhabbet, sizlerin de bizi özlediğini gösteriyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Denizli’ye son gelişimde sizlerle sohbet ederken, Pensilvanya ve Kandil destekli dörtlü çeteden bahsetmiştik. Baktılar 4 yetmiyor, sayıyı 6’ya çıkartıp, bir masa kurdular. Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Hâlbuki biz, aylardır ‘Siyaset er meydanıdır, biz adayız, karşımıza kimi çıkartacaksanız çıkartın, söyleyin de milletin huzurunda, er meydanında yarışalım’ dedik. Bir yılda, bir aday çıkartmayı beceremeyenler, kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler. Bunca zamandır bizim adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, hep seçim sandığını işaret etmişlerdi. 4,5 yıldır Cumhurbaşkanı’yız, öncesi var, aklınız neredeydi? Niye şimdiye kadar bunları söylemediniz? Milletimizin takdiriyle 2017 yılında kabul edilen Anayasa değişikliği en küçük bir tereddüde, en küçük bir tartışmaya mahal vermeyecek kadar açıktır. Türkiye, 2018 seçimleri ile birlikte yeni bir yönetim sistemine geçti. Yani bu bakımdan kronometreyi sıfırladı. Aklen de hukuken de fiilen de 2018’de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır.”

Siyasi gelenekte kabul gören bir kavram olduğu için yeni sistemdeki devlet başkanının sıfatını “Cumhurbaşkanı” olarak muhafaza ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten bugüne kadar da üç beş medya şovmeni hariç, yeni yönetim sisteminin ilk cumhurbaşkanı olduğumuza dair hiçbir itiraz yapamadılar” diye konuştu.

“SİYASET MÜHENDİSLİĞİNE SOYUNANLARA ‘YETER’ DİYORUZ”

“Altılı masadakiler 1 yıl sonra nasıl olduysa bir anda aydınlanma yaşamışlar. Şimdiden seçim günü ile ilgili kaos senaryolarına sarılmaları, kaybetme korkusunun bir kez daha yüreklerini sardığını gösteriyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: “Hâlbuki korkmalarına hiç gerek yok. Biz, millî iradenin üstünlüğü dışında bir yol ve yöntem kabul etmediğimiz için bugüne kadar tüm rakiplerimizi sandıkta yendik. Hazır mısınız? 14 Mayıs’ta da zaferi sandıktan çıkarmaya hazır mıyız? Tabii tarihleri vesayetle, darbeyle, krizle, ayak oyunlarıyla dolu olanlar, millî iradenin gücüne akıl erdirmekte zorlanıyor. Bir de utanmadan çıkıp, partilerinin binasına ne yaptılar? ‘Yeter söz milletindir’ afişi astılar. Rahmetli Menderes, bu sözü onların ağa babalarına karşı söyleyerek, milletin gönlüne girmiştir. Menderes, dün tek parti faşizmine ‘yeter’ demişti. Biz de bugün, küresel vesayet odaklarının desteğiyle aynı faşizmi tekrar hortlatma peşinde koşanlara ‘yeter’ diyoruz. Menderes, dün millî iradeyi hiçe sayarak masa başında ülkenin siyasi ve ekonomik kaynaklarının sömürülmesine, baskı ve zulüm düzenine ne demişti? ‘Yeter’ demişti. Biz de bugün millî iradenin tercihleri yerine altılı masada çevrilen dış destekli film, fırıldaklarla siyaset mühendisliğine soyunanlara ‘yeter’ diyoruz.”

Milletin iradesinden umudu kesenlerin masanın iradesinden medet umduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zavallılar, ne olacak sizin hâliniz? Yazık, hem de çok yazık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Dün sivil ve askeri vesayet düzenine, darbe ve terör ihanetlerine nasıl son verdiysek 14 Mayıs’ta masa vesayetini sandığa gömecek, ülkemizi uzaktan yönetme hevesinde olanları hüsrana uğratacağız. Altılı masanın etrafında yer alanların hepsini toplayın, üstüne PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin gizli, açık uzantılarını koyun, yetmezse buna küresel medyasından eski istihbaratçı ve siyasetçi bozuntularına kadar emperyalistlerin sözcülerini de ekleyin, daha da eksik kalırsa paşa gönlünüz kimi istiyorsa onu da ekleyin, bakalım hepsi birden millî iradenin gücünün karşısında bunlar ne ifade edecek. Bunların tamamı bir araya gelse, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin Türkiye Yüzyılı vizyonunun yanında ne ifade eder? Hiç.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelirken, yol boyu Denizlilerin kendini karşıladığını belirterek yol boyu olanlar hariç meydana gelenlerin resmî rakamının 80 bin olduğunu söyledi.

“KÜRESEL EMPERYALİZMİN VESAYET ARACI OLMA HEVESİNDEN VAZGEÇİN DE MİLLETE GİDİN”

Altılı masaya eleştiriler yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal ve istikbal mücadelemizde Türkiye Yüzyılı iradesinin karşısında, rakamın soluna konan sıfırlar gibidir bunlar. Hiçbiri de karşımızdaki altılı masanın kifayetsizliğini, beceriksizliğini, içi boş tenekeden ibaret olduğu gerçeğini değiştirmeye kâfi gelmez. Bırakın bu eski Türkiye oyunlarını da meydana çıkın. Zaman kaybediyorsunuz. Bırakın bu tek parti faşizmi özentisini, dalavereleri de sandığa gelin. Küresel emperyalizmin vesayet aracı olma hevesinden vazgeçin de millete gidin” değerlendirmesini yaptı.

Muhalefetin, Meclis’i kilitlemeye, devre dışı bırakmaya çalıştığını ancak başaramadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “FETÖ’cülerin kumpaslarına alet oldunuz başaramadınız. PKK’nın çukur eylemlerine umut bağladınız hüsrana uğradınız. Güney sınırlarımızdaki karmaşadan ‘bir şey çıkar mı?’ diye beklediniz o da olmadı. En son ekonomik tetikçilerin faiz-kur-enflasyon operasyonlarından medet umdunuz, hamdolsun bu badireyi de atlattık. Amerikası’ndan Avrupası’na kadar ülkemizin siyasi ve ekonomik etki alanını genişletmesinden rahatsızlık duyanların gözlerine bakıyorsunuz ama oradan da bir şey bulamıyorsunuz. Tüm bu süreçte bakmadıkları tek yer milletin gönlüydü, milletin gözüydü, milletin beklentisiydi, milletin talepleriydi. Biz hep milletimizle birlikte yol yürüdük. En sıkıntılı anlarda bile millî iradenin gücünün üzerinde güç tanımadığımızı söyledik. Derdimizi sadece milletimize anlattık, desteği sadece milletimizden istedik. Ülkemiz yeni bir süreç, yeni bir seçime doğru giderken biz bir yandan devlet işini yürüttük bir yandan da şehir şehir dolaşıyoruz, milletimizle dertleşiyoruz, kucaklaşıyoruz. Onların bir yuvarlak masanın etrafında dönüp durdukları son bir yılda biz ne yaptık biliyor musunuz? 49 il ziyareti yaparak ülkemizin yarısından fazlasını gezdik. Bununla kalmadık. 27 yurt dışı ziyaretiyle ülkemizin hak ve çıkarlarını dünyanın dört bir yanında savunan programlar gerçekleştirdik. Biz Türkiye’yi dört dolandık, dünyayı dört dolandık. Onlar bir masanın çevresinde tur atmanın ötesine geçemediler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bilecik’te olduğunu hatırlatarak, “Baktım Bilecik de gümbür gümbür geliyor. Çıkmışlar bir de ‘biz altı kişi bir cumhurbaşkanını yöneteceğiz. O da ülkeyi yönetecek’ diye kabahatleriyle övünüyorlar. ‘Türkiye’yi millî irade yerine kendi vesayet düzenimizle yönetmek istiyoruz’ dediler. Dedik ki bunlara tüm bu zırvaları bırakın. Denizli’ye bakın, şu anda sadece bu meydanda 80 bin kişi var. İşte tüm bu zırvalara, tüm bu ihtiras fırtınalarına karşı ne diyoruz? ‘Yeter’ diyoruz. Sözün de kararın da geleceğin de millete ait olduğunu söylüyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere, “Denizli’den öyle bir ses verin ki altında ve üstündekiyle masadakilerin kulakları çınlasın. Denizli, bu vesayet heveslisi muhterislere 14 Mayıs’ta bir kez daha ‘Yeter’ diyor muyuz? Denizli, ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşan küresel vesayetçilere ve onların içerideki maşalarına 14 Mayıs’ta bir kez daha ‘Yeter söz milletindir’ diyor muyuz? Denizli, 14 Mayıs’ta ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa ediyor muyuz? Denizli, güvenli, huzurlu, müreffeh Türkiye’nin yolunu 14 Mayıs’ta bir kez daha açıyor muyuz? Denizli, Cumhuriyetimizin yeni asrını, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak kucaklamaya hazır mıyız?” diye seslendi.

DENİZLİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını, her şehir gibi Denizli’nin de bu eser ve hizmet siyasetinin en yakın şahidi olduğunu belirterek, son 20 yılda Denizli’ye 35 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını aktardı.

Denizli’ye, 4 bin 264 yeni derslik inşa ettiklerini, toplam 8 bin 104 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, 53 spor tesisi kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İcraattan bahsediyorum. Laf değil, icraat. Bay Kemal sen ne anlatacaksın Denizli’ye? Söyleyeceğin bir şey var mı? Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 3 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta 14’ü hastane olmak üzere 38 sağlık tesisini hizmete aldık. Yatak sayısı bin olan Şehir Hastanemizin şu anda yapımı devam ediyor. Çevre ve Şehircilik’te TOKİ vasıtasıyla 11 bin 649 konut inşa ettik. Şimdi de Denizli’de İlk Evim Projemizle 3 bin 150 konut daha inşa edecek, İlk Arsam Projemizle 16 bin altyapılı arsa verecek, İlk İşyerim Projemizle esnafımıza 300 iş yeri yapacağız. Şehrimizde 5 bin 960 riskli yapının kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Daha önce hiç olmayan 42 atık su arıtma tesisi yaparak belediye nüfusunun yüzde 90’ından fazlasına hizmet verir hâle getirdik.”

“AYDIN-DENİZLİ-ANTALYA OTOYOLU’NU SENEYE TAMAMLIYORUZ”

Denizli’de altı millet bahçesi projesinin birinin tamamlandığını, üçünün inşasının sürdüğünü, ikisiyle ilgili çalışmalara da yakında başlanacağını bildiren Erdoğan, “65 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplam 442 kilometreye çıkardık. Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu’nu da inşallah seneye tamamlıyoruz. Ankara- İzmir Yüksek Hızlı Tren Projemiz kapsamında planladığımız Selçuk-Ortaklar hattının yapımına yakında başlıyoruz. Yeni bir terminal binası yaparak Çardak Havalimanı’mızı büyüttük” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’ye ayrıca 18 baraj, bir içme suyu tesisi, 75 sulama tesisi, altı arazi toplulaştırma, 91 taşkın koruma tesisi, 10 gölet, üç yer altı depolama tesisi ve 11 hidroelektrik santrali tesisini inşa ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamladıkları projelerle Denizli’de 881 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını belirterek, yapımı devam eden dokuz tesisle, 95 bin dekar araziyi suyla buluşturacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni, bir teknopark, 15 araştırma geliştirme merkezi ve 12 tasarım merkezi kurduk. Denizlili iş insanlarımıza, yaklaşık 4 milyar lira tutarında prim teşviki verdik” diye konuştu.

Denizli’nin 14 ilçesine de doğal gaz arzını sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün de şehrimize kazandırdığımız güncel bedeliyle 18 milyar lirayı bulan, 232 ayrı yatırımın resmî açılışını buradan gerçekleştireceğiz. Eğitimde, anaokulundan liseye, bilim merkezinden sınav merkezine, 25 ayrı yatırımı resmen hizmete açıyoruz. Pamukkale Üniversitemizin fizik tedavi hastanesi ve diğer yatırımlarının resmî açılışını da buradan yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2 bin 796 kişilik Pamukkale Öğrenci Yurdu ile Buldan Gençlik Merkezi’ni hizmete alıyoruz. Sağlıkta, Merkez Halk Sağlığı Laboratuvarı ile aile sağlığı merkezlerinin açılışını yapıyoruz. Ulaştırmada, şehrimiz için önemli bir yatırım olan 3 milyar 400 milyon liralık maliyetle tamamladığımız Denizli Çevreyolu’nun 14 kilometrelik ikinci etabı ile 2 bin 640 metrelik Honaz Tüneli’ni hizmete açıyoruz. Böylece günde 30 bin aracın geçtiği Denizli şehir içi trafiğine rahat bir nefes aldırıyoruz. Bu tür yatırımlarla yolculuk sürelerinin kısalması, konforun ve güvenliğin artması, Denizli’mizin sanayisine, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ’nin yaptığı Kayaköy’deki 1173 konutu, 50 dükkânı ve diğer altyapı yatırımlarını ayrıca Tilkilik’teki 118 konut ile İnceler’deki 158 konutu resmen hizmete açacaklarını belirtti.

İller Bankası’nın 2 milyar liraya yakın finansmanıyla hayata geçirilen, aralarında Pamukkale Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nın da olduğu 39 ayrı altyapı yatırımının resmî açılışını da yapacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Su İşlerinin tamamladığı Buldan Aktaş Barajı ve sulamasını, Honaz Ovası sulamasını, Tavas Kızılca Göleti’ni ve sulamasını, Denizli içme suyu arıtma tesisini ve diğer yatırımları bugün resmen hizmete aldıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün altyapısı tamamlanan yedi ilçemizin doğal gazını da resmen veriyoruz” dedi.

Büyükşehir belediyesinde tamamlanan ve açılışı yapılacak yatırımlara ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile çok sayıda yol, asfaltlama, kaldırım, sosyal tesis, çevre düzenlemesi, spor tesisi, park, altyapı projesi ve diğer yatırımların açılışlarını yapacaklarını söyledi.

İlçe belediyelerince tamamlanan yatırımlarının resmî açılışını da yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yatırımların şehre hayırlı olmasını diledi, yatırımları Denizli’ye kazandıran bakanlıkları, kurumları, belediyeleri ve yüklenici firmaları da tebrik etti.

Alandakilerden, seçim sandığı önlerine geldiğinde yapılanlara bakarak, “Durmak yok yola devam” demelerini isteyen Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Sağ olun, var olun. Ana kademe, kadın kolları, gençler durmak yok. Gümbür gümbür, sandığa koşacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Çardak Havalimanı’nda, Altaş Denizlispor Başkanı Mehmet Uz tarafından “53” numaralı “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı forma hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki konuşmasının ardından Bozkurt ve Güney ilçelerinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında hak sahibi ailelere anahtarları teslim etti, daha sonra hizmete alınacak projelerin bulunduğu noktalara canlı bağlantı yaparak açılışları gerçekleştirdi.

Beraberindekilerle kurdele keserek, Denizli Çevre Yolu 2. Kısım ve Honaz Tüneli, TOKİ 1449 Konut, 50 Dükkân, Denizli İçme Suyu Arıtma Tesisi ile yapımı tamamlanan diğer projeleri hizmete alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelişi sırasında yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı, çocuklara oyuncak dağıttı.

Denizli’deki programı kapsamında bir tekstil firmasını da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nihat Zeybekci Kongre Merkezi’nde AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142678/-20-yildir-sadece-eser-ve-hizmet-siyaseti-yaptik-

 

 

REKLAM ALANI